Kuka minä olen?

Nimeni on Titta ja toimin tatuoijana Below Zero Tattoo Galleryssa. Olen syntynyt ja asunut nuoruuteni Sallassa, Suomen Lapissa. Lähin tatuointiliike sijaitsi 130 kilometrin päässä ja tatuoinnit olivat pienellä paikkakunnalla enemmän kuin erikoisia. Siitä huolimatta olin superkiinnostunut niistä jo 15-vuotiaana. Ostin tatuointilehtiä, piirsin mallista ja kuvittelin, millaista olisi päästä tekemään pysyviä kuvia ihmisten ihoon.

Vuonna 2010, monen mutkan ja usean muuton jälkeen, löysin tieni Thaimaan Phuketiin ja pääsin oppipojaksi tatuointiliikkeeseen. Joulukuussa 2011 muutin takaisin Suomeen ja keväällä 2012 Free Bird Tattoo avasi ovensa Tampereella. Elokuussa 2014 siirryin onnekkaasti Precious Tattoon porukkaan ja helmikuusta 2015 alkaen olen työskennellyt upeassa Below Zero Tattoo Galleryssa Tampereen keskustassa.

Arki kuluu siis mukavasti tatuointien parissa. Vapaa-aikana hengailen ystävien kanssa, piirtelen, katson leffoja ja käyn salilla. Matkustaminen on rajoittunut viime aikoina kotimaan ja Euroopan messukaupunkeihin, mutta kaukokaipuu on mukana jatkuvasti. Kaikenlaisia pieniä projektejä pyörii hyppysissä jatkuvasti, osa ideoista päätyy alitajunnan perukoille, osasta taas tulee jotain konkreettista.

Yleisesti taiteessa pidän vastakkainasettelusta, kontrastista, liikkeen tunnusta ja oivaltavista yksityiskohdista. Tatuointityylini on valokuvamainen ja teen realistisia tatuointeja niin mustaharmaana kuin värillisenäkin. Viime aikoina olen innostunut haastamaan itseäni lisäämällä tatuointeihin eri tyylejä ja nautin myös yksilöllisten tekstitatuointien tekemisestä.

Mistä minut löytää?

Below Zero Tattoo Gallery, Aleksanterinkatu 26, 33100 Tampere. Liikkeemme on auki arkisin klo 12-17. Teen myös messureissuja kotimaassa sekä ulkomailla ja myös tatuointimessuille voi varata aikoja sähköpostilla. Seuraavat matkat ilmoitetaan Instagramissa sekä EVENTS-osiossa.

Miten varaan tatuointiajan?

Yhteydenotto onnistuu parhaiten sähköpostilla bztattoogallery@gmail.com tai soittamalla 0456023575. Kerro, minkälaisen tatuoinnin haluaisit, minkä kokoisena ja mihin sekä liitä mukaan puhelinnumerosi ja osoitetietosi. Mukaan voit liittää myös esimerkkikuvia haluamastasi tyylistä sekä valokuvan kehosi osasta, mihin tatuoinnin haluat.

Aikaa varatessa en peri varausmaksua, mutta peruuttamattomasta ajasta laskutan 50% tatuoinnin ennalta sovitusta hinnasta. Ilmoitathan siis mahdollisista aikataulumuutoksista ajoissa! Vaadin peruutuksen kirjallisesti, joten helpoiten se käy sähköpostilla bztattoogallery@gmail.com.

Miten valmistaudun tatuointipäivään?

Jokainen tatuointi suunnitellaan yksilöllisesti. En lähetä luonnoksia sähköpostilla etukäteen. Usein teen luonnokset digitaalisesti, joten mahdolliset muutokset on helppo tehdä tatuointiaikasi alussa.

Ennen tatuoimista laitamme tulevan kuvan ihoosi siirtokuvan avulla tai suoraan piirtäen (”freehand”). Varmistamme, että tuleva tatuointi on sopivan kokoinen, oikeassa paikassa ja juuri sellainen kuin haluat. Studiolta saat asiakaslomakkeen täytettäväksi sekä kirjalliset hoito-ohjeet, joihin kannattaa tutustua studiolla jo ennen tatuoimista.

Voit varata mukaan mielimusiikkiasi omiin korvanappeihisi, pientä naposteltavaa ja sokeripitoista juotavaa. Lepää edellinen yö äläkä tule paikalle krapulassa, päihtyneenä tai sairaana. Vapaapäivän ottaminen on suositeltavaa, sillä pitkän työpäivän jälkeen usean tunnin tatuointisessio voi tuntua ilkeämmältä kuin levänneenä. Muista ilmoittaa välittömästi, jos estyt tulemasta. Työssä minulle on tärkeää ympäristön rauhallisuus ja kiireettömyys. Tatuoiminen on pitkäjänteistä puuhaa, joten toivon, että Sinäkin pääset studiolla tarvittavaan zen-tilaan.

Milloin tatuointia ei tehdä?

Otathan huomioon, että ikäraja tatuoinneille liikkeessämme on 18 vuotta. En tatuoi myöskään, mikäli olet raskaana tai imetät, olet päihteiden vaikutuksen alaisena, krapulassa, sairastat veriteitse tarttuvaa tautia tai jos sinulla on muu henkinen tai fyysinen este. Tatuoinnin paikalla on myös väliä ja osa kehosta ei välttämättä sovellu tatuoimiseen. Otan vapauden myös kieltäytyä tatuoimasta, mikäli kuva on mielestäni hyvän maun vastainen, loukkaava tai jos kuva muuten ei toimi tatuointina. Suunnittelen jokaisen tatuoinnin yksilöllisesti, joten en kopioi muiden artistien valmiita tatuointeja. Toivon myös täsmällisyyttä – jos myöhästyt kohtuuttomasti, aikasi voidaan perua.

Hygienia

Käytämme kertakäyttöisiä neuloja ja tatuointitarvikkeita sekä tunnettuja ja laajasti käytössä olevia tatuointivärejä. Liike on terveystarkastajan hyväksymä. Studiolta saat halutessasi lisätietoja. Otathan huomioon, että myös Sinä olet vastuussa tatuoinnin kunnosta. Tatuoija voi varmistaa työskentely-ympäristön turvallisuuden, mutta valitettavasti en voi parannella kuvaa puolestasi. Tatuoinnin hoito-ohjeet käydään yhdessä läpi jo studiolla ja saat ne mukaasi kirjallisena, mutta on Sinusta kiinni, että myös noudatat ohjeita.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä bztattoogallery@gmail.com.

 

Tervetuloa tatuoitavaksi!