Rokkia? Tissejä? Wtf?

Sharing is caring!

Rock’n’Tits on jatkuva valokuvaprojekti. Valokuvanäyttelyt ovat aina lähteneet halusta sanoa jotain – puuttua epäkohtaan ja herättää ajatuksia. Rock’n’Tits on tapa tehdä se turhia hienostelematta, tuoda aihe lähelle ja antaa vapaus tulkita ja jakaa tulkintoja. 

Miten kaikki alkoi?

Perustin ensimmäisen tatuointiliikkeeni vuonna 2012. Olin uskaltanut tehdä jotain suurta itse – hypätä yrittäjäksi uuteen kaupunkiin. Paloin halusta luoda jotain uutta. Vuonna 2013 tutustuin valokuvaaja Katri Kallioon, missäpä muualla, kuin tatuointipenkissä. 

Olimme molemmat nuoria, rock-henkisiä naisia luovalla alalla. Huomasimme, että ajatuksissamme oli paljon samaa: pieni kapinan kipinä kyti molempien sisällä. Päätimme tehdä jotain yhdessä. Jotain, joka yhdistäisi tatuoinnit ja valokuvauksen sekä ajatuksemme ympäröivästä maailmasta. Aloimme miettiä valokuvanäyttelyn järjestämistä. 

Ensimmäinen projekti käsitteli vahvaa naiskuvaa ja vastoinkäymisten selättämistä. Tatuointien näkyminen oli selkeä valinta. Tiimimme koostui neljän naisen porukasta ja työskentely oli hauskaa. Kuvausten edetessä opimme uutta paitsi tekemisestä myös toisistamme.

Projektin työnimenä oli alusta saakka Rokkia ja Tissejä. Mielestämme nimi oli niin osuva, tarpeeksi provosoiva ja se kiteytti ajatuksemme niin hyvin, että se myös jäi koko homman viralliseksi nimeksi. 

Näyttelyn pidimme alkuvuodesta 2014 mahtipontisesti silloisessa tatuointiliikkeessäni. Olimme yllättyneitä, kuinka paljon asiasta kiinnostuneita oli. Kilistelimme kuohuvalla ja juttelimme kävijöiden kanssa koko illan. Tuntui, että teimme jotain, millä on merkitystä

Heittäytymistä ja elämyksiä

Olemme kuvanneet neljä projektia eri teemoilla vuosien 2014-2018 aikana. Olemme ottaneet kantaa sosiaalisen median vaikutuksiin ja pohdiskelleet yksilön valintoja ja ryhmän painetta. Tällä hetkellä projektimme käsittelee yksinäisyyttä. Esittelen jokaisen kokonaisuuden vielä erikseen tässä blogissa ja avaan tarkemmin ajatuksia valokuvien ja aiheiden taustalla. 

Mikään näistä näyttelyistä ei olisi ollut mahdollista ilman ennakkoluulottomia ihmisiä. Osa projekteista tehtiin täysin lähipiirin voimin ja osaan järjestimme avoimen mallihaun. Oli mahtava huomata, kuinka paljon hakemuksia saapui ja kuinka paljon ihmiset itsestään antoivat. Mukana on ollut myös useampi yritys. Tässä vaiheessa: Kiitos kaikille mukana olleille!

Monelle Rock’n’Tits -kuvauksissa oleminen on ollut ensimmäinen kosketus kuvattavana olemiseen. Monesti tilanne kameran edessä voi olla jännittävä. Meille tärkeää on, että jokainen tiimin jäsen tuntee olonsa mukavaksi ja voi ja haluaa heittäytyä. Itsensä voittaminen on elämys jo sinänsä ja onnistumisia on huikeaa seurata sivusta. Ennakkoluulottomuus, yhdessä tekeminen ja toisten tukeminen ovat Rock’n’Tits:n tärkeitä arvoja. 

Mitä RnT merkitsee minulle?

Rock’n’Tits on minulle kanava luoda, oppia ja vaikuttaa. Tämä on minun tapani kommunikoida ja pohtia ääneen, mitä sisälläni ja ympärilläni tapahtuu. Olen tavannut hurjasti uusia ihmisiä projektin kautta ja päässyt keskustelemaan näyttelyiden aiheista laajemmin.

Olen jo nyt oppinut valtavasti. Kuvasuunnittelu, aikataulutus, ripustaminen, ihmisten ohjaaminen ja monet muut projektiin liittyvät tehtävät sujuvat vuosi vuodelta jouhevammin. Projektit ovat siitä kivoja, että niillä on alku ja loppu, jossa duuni konkretisoituu. Ehdoton lempihetkeni on juuri ennen näyttelyn avajaisia, kun kaikki on laitettu valmiiksi ja saan rauhassa katsoa työmme tuloksia. 

Rock’n’Tits on myös muistutus itselle, että kaikki on mahdollista. Minun ei tarvitse kysyä keltään lupaa tai hakea hyväksyntää. Voin olla oma itseni ja tehdä asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Koen, että Rock’n’Tits on mielentila, jossa vanhat ideat ja oletukset muokataan uusiksi ja aikomuksista tulee tekoja.

Henkilökohtainen tavoitteeni on saada ihmiset uskaltamaan. Oli kyse harrastuksen aloittamisesta, työpaikan vaihtamisesta tai maailmanympärysmatkan tekemisestä, olisin niin onnellinen, jos ihmiset rohkenisivat seurata sydäntään.

Kiitos, kun luit kirjoitukseni!

Lisätietoa ja ajankohtaisia uutisia löydät helposti Instagramissa @rockntits sekä verkkosivuilta www.rockntits.com.

-Titta

You May Also Like

Leave a Reply