Valokuvaprojekti yksinäisyyttä vastaan

Sharing is caring!

Kasvot Yksinäisyydelle -valokuvaprojekti

Kasvot yksinäisyydelle on viides Rock’n’Tits– valokuvaprojekti. 

Projektin tarkoitus on lisätä keskustelua ja ennaltaehkäistä yksinäisyyttä ruohonjuuritasolla. Vaikka varmasti keskustelemme yksinäisyyden eri syistä, haluamme myös löytää keinoja vähentää sitä. Valokuvanäyttelyn avajaiset pidetään lauantaina 12.10 klo 15-19 Below Zero Tattoo Galleryn tiloissa (Aleksanterinkatu 26). Tapahtumaan on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Kriisikeskus Osviittaan.

Tämä projekti on erityisen lähellä minua ja varmasti koskettaa myös monia muita. Olen tuntenut itseni ulkopuoliseksi usein jo nuoresta lähtien. Kyse ei ole ollut niinkään ihmisten vähyydestä ympärilläni, minulla on paljon kavereita, sukumme on iso ja olen läheinen perheeni kanssa. Silti minusta on aina tuntunut, että en oikein mahdu mihinkään laatikkoon.

Olen asunut useammalla paikkakunnalla kolmessa eri maassa. Etäisyys läheisistä ja tutuista paikoista buustasi yksinäisyyden tunnetta. Vaikka olen asunut Tampereella kohta kahdeksan vuotta, koen silti outoa kaipuuta. Yksinäisyyden vastakohta voisi siis kohdallani olla kuulumista johonkin.

Syitä yksinäisyyteen on monia. Ymmärrän myös, että en millään kykene löytämään absoluuttista vastausta siihen, miten yksinäisyyttä voitaisiin vähentää. Aion kuitenkin yrittää. Toivottavasti autatte minua siinä.

Haluamme valokuvaprojektin kautta muistuttaa, että yksinäisyyttä esiintyy kaikissa ikäluokissa riippumatta siitä, missä asemassa joku on. Harvoin siitä kuitenkaan puhutaan. Me emme voi ikinä nähdä ulkoapäin toisen ihmisen tarinaa, mutta voimme omilla pienillä teoilla tehdä paljon positiivista ympärillemme. 

Tavoitteena on tehdä yhdessä parempi arki. Sellainen, jossa useampi uskaltaa hymyillä bussissa, muistaa pirauttaa kaverille tai kysyä kollegalta, miten menee. 

Valokuvanäyttelyn lisäksi järjestämme #KASVOTYKSINÄISYYDELLE -kampanjan sosiaalisessa mediassa. Tarkoitus on jakaa tarinoita ja ajatuksia yksinäisyydestä sekä vinkkejä, miten sitä voidaan vähentää. Kampanja kestää koko lokakuun ja alkaa tänään 1.10.

Järjestimme viime kuussa kaksi avointa kuvauspäivää. Kuvauksiin oli vapaa pääsy kaikille, jotka ovat joskus kokeneet yksinäisyyttä. Vapaaehtoiset antoivat kasvonsa yksinäisyydelle ja kirjoittivat vapaamuotoisen kuvatekstin. Projektiin sai osallistua myös kirjoittamalla. Oli upea huomata, että tällaiselle tempaukselle on oikeasti tarvetta! Tulemme jakamaan tekstejä lokakuun aikana. Kiitos kaikille osallistuneille jo tässä vaiheessa!

Hyväntekeväisyyttä Kriisikeskus Osviittaan

Kasvot Yksinäisyydelle- valokuvanäyttelyn avajaisissa on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, joka lahjoitetaan lyhentämättömänä Kriisikeskus Osviittaan. Koemme, että hyvän tekeminen paikallisesti on tärkeää ja Osviitta on täydellinen kohde näyttelyn teemaa ajatellen. Lahjoituksia voi tehdä myös yksityisesti täällä.

Osviitan tarkoitus on auttaa elämän kriiseissä. Keskustelemaan pääsee nopeasti, ilman lähetettä ja toiminta on täysin luottamuksellista. Osviitta on kenelle tahansa ja halutessaan paikan päälle voi mennä myös anonyymisti. Lisätietoa toiminnasta löydät Osviitan verkkosivuilta. Toiminnasta voi kysellä lisää myös näyttelyn avajaisissa.

Tule mukaan kampanjaan yksinäisyyttä vastaan

Voit osallistua #KASVOTYKSINÄISYYDELLE -kampanjaan myös itse! Postaa kuva itsestäsi Facebookissa tai Instagramissa ja lisää tempauksen hästäg. Voit kertoa omia kokemuksia, jakaa vinkkejä tai vaikka tägätä kuvaan kavereita, joita et ole nähnyt hetkeen.

Voit myös lähettää ajatuksiasi tekstinä sähköpostilla rokkiajatisseja@gmail.com tai DM Instagramissa @rockntits. Muista liittää mukaan ikäsi ja nimimerkkisi. Julkaisemme tekstejä lokakuun aikana.

Blogitekstiä saa myös kommentoida ja jakaa!

Kampanjaa voit seurata: @rockntits

Kiitos, että luit tämän! -Titta

You May Also Like

Leave a Reply